Ghid Easy Consult,

Easy Asistență – Sfatul unui avocat mai aproape decât crezi

Easy Asistență este un serviciu online de consultanță juridică pus la dispoziție de către Easy Consult prin intermediul căruia dumneavoastră puteți avea accesul la sfatul/opinia unui avocat cu privire la problemele juridice pe care le întâmpinați în viața de zi cu zi.

Serviciul dorește să furnizeze accesul facil și la un preț convenabil pentru oricine dorește să cunoască opinia/sfatul unui avocat cu privire la o chestiune juridică cel îl interesează.

Easy Asistență este format din trei componente principale ce reprezintă produse individuale ce pot fi comandate de către utilizator, respectiv:

 • Informare juridică generală;
 • Asistență juridică conceptuală;
 • Asistență juridică specifică.

În continuarea vom explica diferențele dintre cele trei componente ale Easy Asistență pentru a ghida mai ușor utilizatorii în legătură cu folosirea acestora.

Informare juridică generală este componenta primară a serviciului Easy Asistență.  Prin intermediul acesteia utilizatorul care dorește să cunoască anumite aspecte juridice concrete ce sunt relevante în activitatea acestuia, se poate informa în mod corect și complet, cu privire la acele chestiunile juridice de care este interesat. Astfel chiar dacă utilizatorul nu este implicat într-un caz concret acesta își poate dori să cunoască mai în detaliu  anumite aspecte juridice din domeniul său de activitate.  În acest sens modulul Informare juridică generală este modalitatea perfectă de găsi răspunsurile pe care le caută. Ca exemple de utilizare a acestui modul am putea enumera :

 • Etapele presupuse de anumite proceduri administrative sau judiciare;
 • Formalitățile ce trebuie efectuate pentru obținerea unei autorizații;
 • Modul de organizare a anumitor persoane juridice;
 • Efectele unui anumit tip de contract sau a unei clauze contractuale;
 • Nașterea și încetarea anumitor raporturi juridice;
 • Căile de atac împotriva unui act emis de o autoritate publică;
 • Procedurile judiciare aflate la îndemână pentru apărarea drepturilor sale;
 • Modul de exercitarea a anumitor drepturi;
 • Drepturile recunoscute de lege în anumite situații particulare;

În acest fel utilizatorul va obține informația juridică de care are nevoie pentru a ști cum își poate exercita drepturilor sale sau cum poate evita încălcarea acestora din partea autorităților sau a terțelor persoane cu care intră în raporturi juridice.

Asistență juridică conceptuală este destinată pentru a îndruma utilizatorul în comportamentului său juridic cu privire la o anumită acțiune/activitate specifică pe care acesta dorește să o realizeze în viitorul apropiat și în legătură cu care acesta vrea să cunoască riscurile juridice la care se poate expune și care ar fi modalitatea în care aceasta se poate desfășura cu respectarea dispozițiilor legale.

Acest modul ar trebui să fie folosit de către utilizator atunci când acesta cunoaște în detaliu modalitatea în care intenționează să acționeze în viitor și ceea ce vrea să obțină de la un astfel de comportament.  Această componentă se deosebește de modulul anterior prin nivelul de detaliu pe care utilizatorul trebuie să îl prezinte echipei noastre pentru a permite o determinare cât mai bună a situației juridice generată de comportamentul său și astfel pentru a găsi soluțiile juridice ce se potrivesc cel mai bine acestuia precum și pentru a semnala riscurile juridice generate de un astfel de comportament.

Prin folosirea acestui modul utilizatorul va putea acționa în mod informat cu privire la consecințele juridice ale comportamentului său și va afla opțiunile sale în acest sens.

Asistență juridică specifică are rolul de a asista utilizatorul cu privire la o speță concretă în care acesta este implicat și cu privire la care acesta vrea să cunoască modalitatea de rezolvare din punct de vedere juridic particularizată în funcție de interesele sale. În cadrul acestui modul utilizatorul poate atașa documente ce le consideră relevante pentru speța sa și care vor fi avute în vedere de noi în redactarea sfatului transmis către utilizator.

Prin intermediul acestui modul utilizatorul va obține soluțiile juridice pe care acesta le are la îndemână în legătură cu speța sa și efectele acestor soluții asupra intereselor sale implicate de această speță. Cu cât descrierea speței/problemei este mai detaliată cu atât ne va permite să redactăm un răspuns cât mai particularizat la situația utilizatorului și cu o valoarea adăugată sporită pentru acesta.

Prin toate cele trei componente a le sale Easy Asistență vine să acopere nevoia informare a utilizatorului cu privire la  aspectele juridice ridicate de activitatea acestuia nevoie ce devine tocmai pregnantă în zilele noastre nu numai ca urmare a unui excess de legiferare (probabil o trăsătură binecunoscută oricărui sistem de drept modern) dar mai ales ca o consecință a deselor modificări ale normelor de drept ce caracterizează peisajul legislativ de la noi.

Lasa un comentariu