Ghid Easy Consult,

Easy Consult – O nouă perspectivă asupra serviciilor juridice

De la începuturile sale internetul a fost un instrument folosit pentru a ușura transmiterea informațiilor și comunicarea dintre oamenii și astfel de a îi aduce mai aproape unii de alți.

În domeniul afacerilor utilizarea internet-ului a avut ca scop întâi promovarea acestora prin intermediul creării website-urile pentru companiile ce le derulau,  pentru ca la un moment dat afacerile să se mute direct online și să se renunțe la infrastructura tradițională prin care aveau loc inițial.

În ziua de azi există o multitudine de activități comerciale/profesionale ce se derulează exclusiv pe baza internetului și care permit accesul utilizatorilor la achiziționarea de diverse produse, la rezervarea de servicii hoteliere sau obținerea de finanțare pentru propriile idei de afaceri, pentru a aminti doar câteva.

Cu toate acestea anumite industrii au rămas captive vechilor metode tradiționale și au evitat cu ”succes” am putea spune trecerea la online. Un bun exemplul în acest sens este domeniul serviciilor juridice unde în general acestea sunt furnizate tot în modul tradițional ce presupune cel puțin o întâlnire prealabilă client-avocat, discutarea detaliilor cazului/speței, agrearea tarifelor percepute de avocat, schimbul de documente și posibile întâlniri ulterioare.

Nu doar că un asemenea proces  necesită investirea de timp substanțial din partea clientului dar acesta poate avea costuri prohibitive pentru foarte multe persoane, astfel că de multe ori acestea renunță la asemenea servicii, mai ales atunci când impactul problemei juridice li se pare că nu ar putea să fie semnificativ.

Chiar dacă anumite tipuri de servicii juridice presupun existența unei anumite relații mai personale între avocat și clientul său, considerăm că o mare parte a acestora pot fi prestate fără a avea la bază o asemenea relație personală. Până la urmă nimeni nu are o relație personală cu producătorul mașinii pe care o cumpără și totuși decide să investească sume semnificative într-o asemenea achiziție!

În plus serviciilor juridice tradiționale le lipsește o caracteristică ce considerăm noi că devine din ce în ce mai pregnantă în ziua de azi, respectiv transparența acestora, caracterizată de cunoașterea în prealabil de către client a următoarele elemente: ce obține prin achiziționarea serviciului, cât îl va costa acesta și când va primi rezultatul prestării serviciului.

Easy Consult propune astăzi o nouă abordare care încearcă să schimbe această situație a serviciilor juridice și să demonstreze că și acestea își au locul lor în mediul online, dar mai ales să arate utilizatorilor săi că pot obține asistență juridică de calitate la un preț decent și convenabil tuturor într-un mod cât mai transparent posibil.

Astfel, prin simplificarea modului de interacțiune dintre avocat și clientul său și prin folosirea unor instrumente adecvate de obținere a informațiilor precum și prin prezentarea în mod transparent a serviciilor puse la dispoziția utilizatorilor, Easy Consult vine cu o perspectivă inovatoare în ceea ce privește achiziția de servicii juridice, punând la îndemâna utilizatorilor o platformă online (www.easyconsult.ro) prin care aceștia pot obține accesul la consultanță juridică într-un mod simplu, transparent și avantajos în același timp, din perspectiva costurilor implicate.

Easy Consult oferă 6 module de servicii de consultanță juridică fiecare cu specificul său dintre care utilizatorii îl pot alege pe cel de care au nevoie sau pot face o combinație a acestora în cazul în care situația lor implică un spectru mai larg de servicii juridice.

Se nasc în acest fel premisele nu numai a unui acces universal la asistență juridică dar și a unei mai bune educații juridice a cetățenilor ce își pot cunoaște mai bine drepturile recunoscute de lege și în consecință și le pot apăra mai ușor.

Lasa un comentariu